Sindikat Nezavisnost: Nova perspektiva sagledavanja problema nasilja u školama

Foto: Pixabay/Ambermb

Povodom Dana prosvetnih radnika, Granski sindikat prosvetnih radnika ,,Nezavisnost” kreirao je video materijal koji promoviše novu perspektivu za sagledavanje problema nasilja u obrazovnom sistemu.

Foto: Pixabay/Ambermb

Materijal je kreiran u saradnji sa učenicima, studentima i kolegama, uz kreativnu podršku dramskih umetnika iz Centra za dramsku umetnost i edukaciju, kao i iz Udruženja umetnika ,,Bazaart”, navodi se u saopštenju GSPRS „Nezavisnost“

Reč je o umetničkoj artikulaciji različih oblika nasilja, ne samo vršnjačkog, koja nastoji da usmeri pažnju javnosti na neophodnost hitnog rešavanja problema koji razjeda čitavo društvo.

Iskreno verujući da različitim pristupima ovom fenomenu možemo doprineti istom cilju, podržavamo i sve oblike borbe koje preduzimaju i naše kolege iz drugih sindikata.

Štrajk upozorenja USPRS, traže sastanak sa predstavnicima vlasti

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije stupiće u štrajk upozorenja od 12 do 13h, sa zahtevom da se preduzmu hitne mere protiv nasilja u školama.

Foto: Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije/FB (Arhiva)

U podne će ispred Vlade predstaviti svoje zahteve i pozvati na sastanak predstavnike vlasti.

Vladimir Adžić iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije izjavio je u Novom danu da su za danas zakazali štrajk upozorenja zbog nasilja u školama, prenosi N1.

„Povod je bilo nasilje u Sremskoj Mitrovici, to je jedan od povoda, a u međuvremenu se dešavalo još sporadičnog nasilja u školama“, kaže on.

Dodaje da je Unija pisala premijerki i ministru sa zahtevom da ih prime, da, kako kaže, probaju taj problem da reše.

„Zahtev je uputila naša predsednica Jasna Janković 28. oktobra, još nemamo potvrdu. Konferencija će biti u podne, ukoliko su odgovorni ljudi, trebalo bi da prime predstavnike Unije. U prethodnim danima na sastanak sa ministrom nije bila pozvana Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije“, kaže Adžić.

Kako kaže, štrajk upozorenja neće uticati na nastavu od ponedeljka, odluku je doneo Glavni odbor Unije.

„Krajem novembra ćemo imati Glavni odbor, pa ćemo odlučiti o daljim koracima, koji mogu biti samo radikalniji. Imamo 750 škola, 30.000 ljudi, a oni nas ne zovu na pregovore“, kaže.

Dodaje da prosvetni radnici treba da budu primer i da budu dosledni.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*