Situacija i dalje nesigurna, moguće uvođenje mera za građane koji se vraćaju iz rizičnih mesta

PIXABAY
NOVI SAD –

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 29.233 osobe, a zabeleženo je 665 smrtnih slučajeva.

Prema poslednjem preseku, još 4 pacijenta preminula su od kovida 19, a koronavirus je registrovan kod još 235 ljudi.

Na konferenciji za štampu Kriznog štaba u Palati „Srbija“, doktor Branislav Tiodorović rekao je da se trenutna epidemiološka situacija u zemlji može označiti kao nesigurna sa naznakama stabilizacije, posebno u velikim gradovima – Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je da još nema značajnog broja obolelih građana Srbije koji su pridošli iz turističkih zemalja.

Ipak, dodao je da su epidemiolozi na sednici Kriznog štaba zauzeli jasan stav da će se situacija nakon pet do sedam dana ponovo procenjivati, pa će se doći do zaključka da li će se i prema nekim državama uvoditi dodatne mere, kao i da li će se za građane Srbije koji se vraćaju iz rizičnih mesta uvoditi obavezno testiranje ili samoizolacija.

Krizni štab je odlučio da će stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju morati da imaju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati. Odluka se odnosi na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, navela je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

korona, virus, kovid, 19, 5

U kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata sa potvrđenim koronavirusom, od kojih je devet priključeno na respirator, saopštila je ta zdravstvena ustanova. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 11 pacijenata sa potvrđenim koronavirusom.

 – Kraljevo: Sedmoro pozitivno na koronu, jedna osoba preminula

Prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije, od ukupno 44 uzoraka brisa sa teritorije grada Kraljeva testiranih u laboratoriji Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Batajnica, sedam je pozitivno na kovid-19.

U Opštoj bolnici „Studenica“ u minulih 24 sata od posledica korona virusa preminuo je jedan pacijent, tako da je ukupan broj preminulih 34.

 – U četiri kovid bolnice u Vranju 63 pacijenta

Prema podacima iz Gradskog štaba za vanredne situacije, ukupan broj pacijenata koji se od koronavirusa leče u četiri kovid bolnice u Vranju je 63, od čega kovid pozitivan 31 pacijent.

Među hospitalizovanima nema dece. Trenutan broj slobodnih mesta je 152. Na kiseoniku je 10 pacijenata, a na kućno lečenje otpušteno je sedam.

IZVOR:TANJUG

FOTO:PIXABAY

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*