Skaka na poziv Kongresa prisustvuje molitvenom doručku kod Trumpa

Photo_Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, prisustvovat će 68. tradicionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na poziv Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. Domaćin skupa će, pored kongresmena iz dvije najveće američke partije, biti i predsjednik SAD Donald Trump.

Riječ je o jednom od najznačajnijih godišnjih političkih događaja u SAD, koji se tradicionalno održava u hotelu Hilton u glavnom gradu SAD i to uvijek prvog četvrtka u februaru. Ovogodišnji molitveni doručak održat će se 6. februara.

Svake godine, američki predsjednik se obrati javnosti na ovom skupu, kojem će i ove godine prisustvovati gosti iz više od 100 država svijeta, ali i većina najviših američkih zvaničnika, uključujući brojne kongresmene i senatore SAD.

Photo_Skaka

Gradonačelnik Skaka ističe da je ovo prilika da se Grad Sarajevo promovira i na najbolji način etablira na međunarodnoj sceni.

–          Ovo je i priznanje za Grad Sarajevo kao instituciju i za sve ono što radimo kako bismo glavni grad BiH vratili u međunarodnim odnosima na mjesto koje mu pripada. Bit će to šansa da sa našim prijateljima iz SAD razgovaramo o situaciji u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, posebno o razvojim projektima koji su pred nama. SAD su bile i ostale naš najveći saveznik i partner, narod u Sarajevu to nikada neće zaboraviti – navodi gradonačelnik Sarajeva.

Tokom boravka u SAD, planirani su i bilateralni susreti sa američkim zvaničnicima.

–          Naravno, iskoristit ćemo priliku da produbimo saradnju i otvorimo nove kanale komunikacije. Do sada smo imali vrlo važnu i dobru saradnju sa SAD, ali molitveni doručak je skup najutjecajnijih ljudi iz svih sfera života, a Grad Sarajevo ima potencijal i projekte koji mogu zainteresirati investitore i moguće partnere – poručio je Skaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*