Snajperova devojka saslušana u skrin sobi

U nastavku proširene istrage koja se vodi protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37), koji se tereti za otmicu, kako “Dnevnik” saznaje, saslušana je oštećena U. J. (23), koja je tom prilikom ispričala sve šta se dešavalo u njihovoj vezi pre samog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.
2
Foto: Viši sud Novi Sad

Oštećena, koja ima status posebno osetljivog svedoka, saslušana je u skrin sobi u vezi naredbe o proširenju istrage, potvrdio je za naš list njen pravni zastupnik, advokat Miloš Bugarski.

Osim nje, juče je trebalo da bude saslušan još jedan svedok, koji je opravdao svoj izostanak.

Prema našim saznanjima, jučerašnjem davanju iskaza oštećene prisustvovao je i okrivljeni, koji je u VJT doveden iz pritvora, koji mu je poslednji put produžen do 18. novembra.

Podsetimo, istraga protiv Slobodana Milutinovića Snajpera je proširena jer je on, navodno, i ranije bio nasilan prema svojoj dvadesettrogodišnjoj devojci, s kojom je bio u emotivnoj vezi oko godinu dana.

On je uhapšen pre više od mesec dana jer je, kako se sumnja, odveo U. J. u iznajmljeni stan na Podbari, gde ju je držao i maltretirao. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, pa je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom je protiv njene volje odveo u stan.


Već bio hapšen

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra, zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Hapšen je i početkom marta u akcije policije Republike Srpske na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.


Za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora od 10 godina.

Slobodan Milutinović Snajper saslušan je u Višem javnom tužilaštvu 18. oktobra i tom prilikom je izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči i do detalja ispričao sve o njihovom odnosu.

Prethodno su 8. oktobra, kao svedoci u postupku, svoje izjave dale majka i sestra U. J, devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović. One su ispričale sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri.

Takođe, 8. oktobra su saslušani i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja dvadesettrogodišnjakinje.

Inače, porodici U. J. su, u noći između 6. i 7. oktobra, zapaljena dva automobila, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Taj vandalski čin, za koji se sumnjiči M. R. (26) iz Bača, mnogi su povezali sa saslušanjem majke i sestre devojke koja je bila u emotivnoj vezi s Milutinovićem.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*