Šok u Okružnom zatvoru u Leskovcu, nestalo 10.000 evra iz blagajne: Uhapšeni upravnik zatvora i blagajnica

Foto: M. R.

Goran Petronijević (57) i S.J. (39) uhapšeni pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj

LESKOVAC – Upravnik Okružnog zatvora u leskovcu Goran Petronijević (57) i blagajnica ovog zatvora tridesetdevetogodišnja S.J. uhapšeni su sinoć pod sumnjom da su izršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Policija se nije oglasila o ovom slučaju, ali se nezvanično saznaje da u kasi zatvora nedostaje oko 10.000 evra u dinarima.

Foto: M. R.

Ko je i kako potrošio taj novac otkriće istraga. Upravniku Petronijeviću i blagajnici određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom sledi prvođenje nadležnom tužiocu.

Oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo posluga.

Sumnja se da su G. P. (1962), odgovorno lice Okružnog zatvora Leskovac, i S. J. (1969), radnica u ovom zatvoru, u periodu od 2013. do 2019. godine, neovlašćeno uzimali novac u ukupnom iznosu od 1.254.000 dinara iz depozita Okružnog zatvora Leskovac koji su koristili za lične potrebe, a potom ga vraćali.

IZVOR:NOVOSTI

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*