SoulFood & Jazz projekat u PROSTORU

Prvi u nizu Soulfood&Jazz projekat biće održan u PROSTORU u četvrtak (12.3.) od 19.30 časova. Jedinstvena mešavina džeza, soula, fanka u četiri glasa kvarteta „Soul & Jazz“: Vojislav Savkov na saksofonu, Lav Kovač bubnjevi, Marko Ćurčić bas gitara i Miloš Mitić klavir.

 

Soulfood&Jazz projekat spaja džez muziku sa hranom za dušu. Izazov svakog džez muzičara je da napravi nešto novo u skladu sa vremenom u kojem živi, poštujući istoriju i tradiciju na kojoj se džez muzika temelji.

 

Vojislav Savkov je saksofonista muzičar poznat i priznat u domaćim džez krugovima. Svirao je sa gotovo svim jazz muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope, uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Vojislav Savkov je proputovao Istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.

 

Lav Kovač, primarno deluje kao bubnjar, klavijaturista, kompozitor i improvizator. Od 2011. do 2015. je završio studije na Prins Claus Konzervatorijumu u Groningenu, Holandiji, na odseku Jazz bubnjevi. Kao klasični udarač nastupao je sa Vojvođanskim Simfoničarima, Orkestrom Harmonika AKUD „Sonja Marniković“

 

Marko Ćurčić, novosadski bas gitarista poznat po istančanom ukusu za prave stvari. Zajedno sa Lavom upisuje i uspešno završava „Prince Claus Conservatory“ u Groningenu na odseku za jazz bas gitaru. Ponosni je član novosadske  izdavačke kuće „Horz ‘, kao i bendova „Dragon’s Fuel“, „Zemljani“ i benda Nađa. Aktivno svira u holandskom bendu „3times7“.

 

Milos Mitić, bavi se istraživanjem različitih muzičkih pravaca. Nakon završene srednje skole, upisuje Muzičku Akademiju u Nišu, klavirski odsek. Kao pevač osvaja prvu nagradu na takmičenju mladih šansonjera “Srbije i Crne Gore”, a radio je i kao aranžer muzike, za predstavu Rodoljupci koja se igra na maloj sceni SNP-a..

 

Program je realizovan u okviru projekta „Budimo Gradić“ u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*