Srbija već dala oko 50 miliona evra Srpskoj

BEOGRAD: Saradnja Republike Srpske i Srbije nikada nije bila bolja nego poslednjih godina, ocenio je danas gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Chosić, navodeći da je Srbija kroz tri kruga pomoći već dala skoro 50 miliona evra opštinama u Republici Srpskoj.
Republika Srpska
Foto: Republika Srpska
Ćosić je za Tanjug, uoči sutrašnje zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, izrazio zadovoljstvo što se sednica prvi put održava u tom gradu, podsetivši da je do sada uvek bila u Banjaluci.
Istakao je da će na sednici biti donete važne odluke i naveo da će Vlada Srbije podržati neke od infrastrukturnih aktivnosti u opštinama u sastavu Istočnog Sarajeva.
„To je velika stvar, pogotovo imajući u vidu da je Vlada Srbije već kroz tri kruga pomoći pružila skoro 50 miliona evra opštinama u Republici Srpskoj, a reč je nekih 45 opština. To znači da su gotovo sve opštine dobile novac za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata koje inače same ne bi mogle realizovati“, istakao je Chosić.
Nakon zajedničke sednice vlada, rukovodstvo Srbije i Republike Srpske će na Drini, u opštini Foča, položiti kamen temeljac za izgradnju Hidroelektrane Buk Bijela, a Chosić ističe da će taj projekat u velikoj meri pojačati energetski potencijal Republike Srpske i Srbije.
„Drina je značajan potencijal. To je reka koja nas spaja i ako se iskoristi u ekonomske svrhe, kao što će to biti urađeno na ovaj način, to će sigurno doprineti i jačanju privrednih bilansa Srbije i Republike Srpske“, rekao je Chosić i dodao da će izgradnjom hidroelektrane biti zaposlen značajan broj ljudi i povećan obim proizvodnje električne energije.
Istakao je da osim političke, Vlada Srbije pruža i ekonomsku podršku Republici Srpskoj i dodao da je to svakim danom sve vidljivije.
IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*