Stalna novačana pomoć za roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca

Foto: Pixabay / esudroff

Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novačanu pomoć, koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite grada Beograda, saopštio je danas Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević pozvala je sve roditelje da se prijave za ovu novčanu pomoć grada, a u saopštenju gradske uprave navodi se da Sekretarijat pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

Foto: Pixabay / esudroff

Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

„U prošloj godini iz budžeta grada u ove svrhe izdvojeno je 9,5 miliona dinara za 92 porodice od kojih 79 porodica sa trojkama, jedna sa četvorkama i 11 porodica sa duplim blizancima“, rekla je Stanisavljević.

Ona je naglasila da će Grad Beograd nastaviti i dalje da kroz obezbeđenje i razvoj usluga prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite pruža neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnose se u Gradskom centru za socijalni rad u Ruskoj 4.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*