Stefanović: Raditi na podizanju svesti o opasnostima upotrebe narkotika

BEOGRAD –

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je povodom Međunarodnog dana svesnosti o predoziranju drogom, da je važno da kao društvo radimo na podizanju svesti, prvenstveno kod dece i mladih, o opasnostima upotrebe narkotika, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je poručio da je važno da raditi na podizanju svesti u društvu da nema podele na lake i teške droge, jer su sve droge su pođednako opasne.

„Put od ‘samo ću probati’ do zavisnosti veoma kratak. Životi zavisnika, ali i njihovih porodica, u agoniji, kao i predoziranje koje je realna opasnost koja se ne dešava samo nekom drugom, dovoljno govore sami za sebe o kolikoj pošasti je reč“, rekao je Stefanović.

On je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od početka godine zaplenili oko 4,75 tona narkotika i da su njihovi rezultati u borbi protiv narko-dilera rekordni iz godine u godinu.

„Ponosan sam na njihovu neumornu borbu u sklanjanju narkotika sa naših ulica, ali i na njihov doprinos prevenciji. Upravo u cilju podizanja svesti o svim opasnostima koje upotreba narkotika donosi, mi smo uvrstili temu ‘Prevencija i zaštita dece od zloupotreba alkohola i opojnih droga“ u predavanja policijskih službenika u osnovnim školama“, rekao je Stefanović.

Podsetio je da je, u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, do sada na ovu temu održano oko 18.000 predavanja kojima je prisustvovalo oko 293.500 učenika četvrtog i šestog razreda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*