Studenti traže dodatni ispitni i rok za polaganje prijemnog ispita zbog korone

Foto: Pixaba

Grupa studenata iz tima organizacije „Kreni promeni“ saopštila je danas da zahteva da se omogući dodatni ispitni rok za studente, kao i dodatni rok za polaganje prijemnog ispita za sve srednjoškolce koji ne mogu da polažu zbog infekcije korona virusom ili zbog toga što se nalaze u samoizolaciji.

Foto: Pixaba
Zbog toga, studenti su pokrenuli i onlajn peticiju koja je upućena ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i rektorima univerziteta u Srbiji.
Ministarstvo je najavilo sastanak povodom rešavanja problema prijemnih ispita, ali insistiramo da se zajedno sa rektorima svih univerziteta u Srbiji nađe rešenje i povodom ispitnih rokova za postojeće studente. U supronom budući akademski građani ne svojom krivicom mogu trpeti štetne posledice koji pogađaju njihovu karijeru, ali i materijalni status njih i njihovih roditelja„, navodi se u saopštenju.
Studenti koje je podržalo i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti istakli su da će inače studenti i srednjoškolci usled propuštenih rokova i prijemnog ispita ostati u nezavidnoj poziciji i bez budžetskih mesta.
Ne želimo u ovim teškim momentima da ni jedan roditelj pati jer ne može detetu da plati školovanje, a šansa za budžetskim finansiranjem je izgubljena ne studentovom krivicom. Mladim akademcima je neophodno obezbediti priliku da se bore za svoja mesta, ali i ukazati im poverenje i brigu, a to je jedini put nade za zemlju iz koje 50.000 mladih godišnje odlazi„, dodaje se u saopštenju.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*