Svet: U Indiji 44.489 novozaraženih, Južna Koreja beleži najviše novozaraženih od marta. Kanada naručila rekordan broj vakcina od šest kompanija.

FILE - In this Sept. 15, 2020, file photo, medical workers tend to a patient suffering from COVID-19 in the Nouvel Hospital Civil of Strasbourg, eastern France. Intensive care wards across France are filling up again with COVID-19 patients. Doctors are scrambling to create new ICU beds elsewhere to accommodate the sick, and asking what went wrong. (AP Photo/Jean-Francois Badias, File)
NJU DELHI,SEUL,PEKING, MEKSIKO SITI, HONG KONG –

U Indiji je potvrđeno 44.489 novih slučajeva korona virusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje.Indija 19. dan ima manje od 50.000 novozaraženih, a ukupan broj inficiranih od početka pandemije je 9,27 miliona. Vlada Hong Konga najavila jednokratnu pomoć od oko 550 evra svim obolelim od koronavirusa.

Po broju potvrđenih slučajeva korona virusa Indija je na drugom mestu u svetu, posle SAD.

korona,kovid,francuska

(Tanjug(AP Photo/Jean-Francois Badias, File)

Od korona virusa umrle su još 524 osobe, a od početka pandemije preminule su ukupno 135.223 osobe.Indija je po broju umrlih od COVID-19 treća u svetu, posle SAD i Brazila.

U Kini 21 novi slučaj korona virusa

Kina je prijavila 21 novi slučaj kovid-19, dok ih je prethodnog dana bilo pet, saopštile su zdravstvene vlasti.

Kako je navedeno, od novozaraženih 12 su uvezeni slučajevi.

Broj novih asimptomatskih slučajeva, što Kina ne računa kao potvrđene slučajeve, je pet, a prethodnog dana bilo ih je šest, navodi Rojters.

U Kini je od početka pandemije potvrđeno ukupno 86.490 slučajeva korona virusa, a od posledica te infekcije umrle su 4.634 osobe.

U Meksiku više od 10.000 novozaraženih, umrlo još 858 ljudi

Meksičko ministarstvo zdravlja objavilo je danas da je u toj zemlji potvrđeno još 10.335 slučajeva korona virusa, a da je od posledica kovid-19 umrlo još 858 ljudi.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u Meksiku je 1.070.487, a preminulo je ukupno 103.597 ljudi, prenosi Rojters. Zdravstveni zvaničnici saopštili su ranije da je stvarni broj inficiranih verovatno znatno veći od broja potvrđenih slučajeva korona virusa.

U Južnoj Koreji 583 nova slučaja, najviše od marta

U Južnoj Koreji, koja se bori sa trećim talasom pandemije korona virusa, u poslednja 24 sata registrovano je 583 novih slučajeva, najviše od početka marta.

Epidemiološka situacija se uprkos novim strogim merama socijalne distance u Seulu, pogoršava, samo mesec dana pošto su prethodne mere ublažene.

Vojska je uvela desetodnevnu zabranu odsustva pošto je u jednom vojnom objektu zaraženo 50 vojnika, prenosi Rojters.

„Kovid 19 je tu baš pored vas i vaše porodice. Širenje infekcije naročito je veliko među mlađom populacijom“, kaže ministar zdravlja Park Neung-ho.

Ukupno je u Južnoj Koreji zaraženo 32.318, a preminulo je 515 osoba.

U Meksiku više od 10.000 novozaraženih, umrlo jos 858 ljudi

 Meksičko ministarstvo zdravlja objavilo je danas da je u toj zemlji potvrđeno još 10.335 slučajeva korona virusa, a da je od posledica KOVID-19 umrlo 858 ljudi.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u Meksiku je 1.070.487, a preminulo je ukupno 103.597 ljudi, prenosi Rojters. Zdravstveni zvaničnici saopštili su ranije da je stvarni broj inficiranih verovatno znatno veći od broja potvrđenih slučajeva korona virusa.

Kanada naručila rekordan broj vakcina od šest kompanija.

Kanada je naručila rekordan broj vakcina, više od bilo koje zemlje na svetu – minimum 194, a maksimum 414 miiliona doza za populaciju od oko 38 miliona Kanađana.

S obzirom na ograničene kapacitete za proizvodnju, 6 tipova vakcine koje je Kanada naručila od inostranih farmaceutskih kompanija moraju biti uvezene, a prve isporuke očekuju se najranije početkom sledeće godine, preneo je Rojters.

Zvanična dozvola za kanadsku vakcinu kvebeške farmaceutske kompanije Madicago očekuje se za najmanje šest meseci, a kanadske vlasti najavile su u međuvremenu kupovinu vakcina od šest inostranih kompanija – Moderna, Fajzer, Novavax, Džonson i Džonson, Sanofi, AstraZeneka.

Hongkong: Skoro 550 evra za pozitivne na kovid-19

 Vlada Hongkonga najavila je jednokratnu novčanu pomoć od 5.000 hongkonških dolara, odnosno oko 550 evra, stanovnicima koji budu imali pozitivan rezultat testa na virus kovid-19 kako bi podstakla ljude da se testiraju.

hong, kong, kina

Pixabay

Ta novčana pomoć namenjena je radnicima u Hongkongu, zaraženim korona virusom lokalnim prenosom infekcije, koji nemaju pravo na plaćeno bolovanje, saopštila je vlada.

Pojedini kritičari te odluke izrazili su bojazan da bi novčana pomoć za one koji su pozitivni na kovid-19 zapravo podstakla siromašne stanovnike da se izlože riziku od zaraze kako bi dobili novac od vlade.

Zvaničnici Hongkonga smatraju da se ljudi neće namerno zaraziti kako bi im vlada isplatila novac jer simptomi kovida-19 mogu biti ozbiljni i teški.

Hongkong, koji se suočava sa četvrtim talasom korona virusa, pooštrio je mere u cilju sprečavanja širenja virusa koji je do sada u tom gradu odneo život više od 108 ljudi.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*