SZO: Virus se sporije širi, ali broj umrlih i dalje raste

epa08778067 Emergency physician treats patient in COVID-19 emergency department at the Etterbeek-Ixelles site of the Iris Sud Hospitals in Brussels, Belgium, 27 October 2020. Belgium is witnessing a rise in coronavirus infections prompting the government to impose new restrictions that came into effect on 19 October including the closure of bars and restaurants for four weeks. EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
LONDON –

Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da je u toku prethodne nedelje usporeno širenje korona virusa na globalnom nivou, mada je broj preminulih i dalje nastavio da raste, sa preko 67.000 novih smrtnih slučajeva, koliko je potvrđeno u pomenutom periodu.

SZO je saopštila da, iako je ranije zabeležila trend pada broja novozaraženih, Evropa je i dalje među regionima sa najvećim udelom novih slučajeva bolesti i novih smrtnih slučajeva, prenosi AP.

U Evropi je u toku protekle nedelje broj novozaraženih opao za šest odsto, dok je u nedelji koja je prethodila taj broj iznosio deset odsto, a podaci ukazuju na to da mere karantina usvojene širom kontinenta daju rezultate.

korona,, belgija

EPA ( STEPHANIE LECOCQ)

Evropa je, međutim, i dalje region u kojem se registruje polovina ukupno zaraženih koronom u svetu.

Afrika je u toku prošle nedelje potvrdila najveći porast broja novozaraženih i novih smrtnih slučajeva od posledica kovid-19, u čemu je najviše udela imalo pogoršanje epidemiološke situacije u Južnoj Africi, Alžiru i Keniji.

Najveći broj novih slučajeva bolesti u Aziji potvrđen je prošle nedelje u Japanu, koji je zabeležio rekordan dnevni bilans sa preko 2.000 novozaraženih pet dana zaredom, što je za 41 odsto više nego prošle nedelje.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*