Tadić: Komentari da ima boljih kandidata od mene su mi bili tragikomični

Predsednik Socijaldemokratske strane (SDS) Boris Tadić izjavio je da su mu bili tragikomični komentari iz opozicije nakon što je izjavio da ne isključuje mogućnost da se kandiduje za predsednika ako opozicija ne pronađe dovoljno kvalitetnog kandidata.

 

Tadić: Komentari da ima boljih kandidata od mene su mi bili tragikomični

Foto: Screnshot (YouTube/SDS)
„Rekao sam da ne isključujem mogućnost da se kandidujem, ukoliko procenim da ne postoji kandidat koji bi mogao ne samo da pobedi, već i da upravlja državom u okolnostima njene neophodne dekriminalizacije. I jasno sam objasnio svoje motive za takvu odluku, kao i zbog čega prvi put od 2012. uopšte razmišljam o tome“, rekao je Tadić za Nova.rs.
On je naglasio da smatra da su naše društvo i država nakon poslednje decenije „u takvom stanju da je od same pobede mnogo teži izazov upravljanje državom i društvom nakon te pobede“. Tadić navodi i da je „naprednjačka oligarhija“ prigrabila gotovo sve finansijske poluge, zbog čega pobeda na izborima za njih postaje irelevantna.
Ocenjuje da će u skladu sa tim i za svakog ko pobedi ovu vlast, prava borba će tek slediti, jer država nije više okupirana samo politički, već i bukvalno zaposednuta od „strane Vučićeve oligarhije“. Iz tog razloga smatra da je potrebno veliko iskustvo i veština da se pobednik obračuna „sa tako okupiranom i kriminalizovanom državom“.
Za njega su reakcije iz opozicije nakon izjave o potencijalnoj kandidaturi bile očekivane. Objašnjava da nije o sebi govorio kao o zajedničkom kandidatu opozicije, niti bi se nekome nudio, osim svojim bivšim i sadašnjim glasačima.
Po njegovom mišljenju, nije logično to što se uopšte postavljalo pitanje u medijima da li druge stranke i lideri podržavaju takvu njegovu najavu. Dodaje da je simptomatično da se takva tema i pitanja nisu otvarala nakon moguće najave drugih kandidatura.
„Posebno su mi bili tragikomični komentari da ‘ima boljih’, jer se nikada u životu nisam ni kandidovao misleći da nema boljih, pa tako ni sada to nisam rekao. Uostalom, jedan deo njih koji su tako negativno reagovali su oni koji su 2012. podržavali Nikolića, a drugi deo su moji bivši saradnici i ako razmislite, upravo zbog toga je i logično da svima njima lično više odgovara Vučić na vlasti, nego ja. A što se tih mojih tadašnjih saradnika tiče, pa njihovu istinsku podršku nisam imao ni u toj kampanji 2012. kada smo bili u istoj stranci, pa zašto bih je imao sada? Jedina razlika u tome je što danas mogu ovako javno i otvoreno da govore ono što tada nisu smeli“, rekao je Tadić.
Autor: 021.rs, nova.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*