Testovi pokazali da nema zaraženih korona virusom na kruzeru blokiranom kod Italije

Dodatni testovi urađeni u Rimu isključili su mogućnost da se radi o zarazi novim korona virusom na kruzeru blokiranom od jutros kod italijanskog grada Ćivitavekije zbog sumnje da je jedan kineski par zaražen ovim virusom, javile su večeras italijanske zdravstvene vlasti.

Foto: Pixabay / addesia

Testovi urađeni na uzorcima kineskog para gde je supruga pokazivala simptome bolesti, analizirani u specijalizovanoj bolnici u Rimu, pokazali su se negativnim, potvrdilo je italijansko ministarstvo zdravlja.

Više od 6.000 turista „zarobljeno“ je bilo jutros na brodu za krstarenje „Kosta Smeralda“ u Italiji zbog sumnje da je otkriven sumnjiv slučaj infekcije korona virusom.

Posle negativnih testova oko 1.000 turista koji je trebalo da izađu u Ćivitavekiji dobili su dozvolu da to urade, prenose mediji.

Portparol kompanije „Kosta“ potvrdio je ranije danas da je brod sa 6.000 putnika i 1.000 članova posade, „zarobljen“ i da nikom nije dozvoljen izlazak.

„Postoji jedan sumnjivi slučaj, žena iz Makaoa. Vlasti javnog zdravlja potvrđuju situaciju“, rekao je portparol agencije za krstarenje novinskoj agenciji DPA.

Pedesetčetvorogodišnja žena bila je izolovana je zajedno sa suprugom koji nije imao nikakve simptome koji bi mogli da ukazuju da je zaražen.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*