Tiodorović: Maske ćemo nositi bar do proleća

Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

BEOGRAD: Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da ćemo, iako imamo više uslova da živimo normalnije, maske nositi bar do proleća sledeće godine i pri tome ćemo morati da držimo i odstojanje.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Tiodorović je za RTS istakao je da to što imamo više uslova da živimo normalnije – da uživamo u kulturi, da podižemo duh koji će nam omogućiti da podižemo i fizičku spremnost, strpljenje i izdržljivost, ne znači da ne ostaju mere, jer ćemo maske i dalje nositi.

Tiodorović smata da su najvažniji faktor ljudi koji se vraćaju sa odmora, pre svega sa Mediterana, jer sve te zemlje pokazuju značajno povećanje broja pozitivnih i obolelih od korona virusa.

„Verovatno ćemo morati da razmišljamo, bude li taj trend imao ubrzanje i sa većim skokovima, o tome da treba uvesti neku vrstu izolacije“, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, polazak u školu može predstavljati na neki način opterećenje.

„To je prelomni trenutak u ovoj epidemiji, zato što ne samo da deca, roditelji i prosvetni radnici imaju jedan veliki ispit, nego i celo društvo ima ispit“, zaključio je Tiodorović.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*