TORTA S PISTAĆIMA
1,5 kg sladoleda od pistaća
350 g mini oreo keksa
200 ml slatke pavlake
otopljena crna čokolada
karamel sos
seckani pistaći
Izvaditi sladoled iz zamrzivača da malo omekša. Istovremeno odvojiti keks od fila. Fil ovog keksa vam neće biti potreban, jer vam treba samo biskvit. Koristiti duboki kvadratni ili okrugli kalup za torte. Na dno rasporediti sloj keksa. Kašikom preliti slojem sladoleda, pa tako ređati dok ne potrošite i sladoled i keks. Neka završni sloj bude od keksa. Zamrznuti tortu. Pokriti slojem prozirne folije, a zatim zamrznuti najmanje tri sata ili dok ne postane čvrsta. Da biste poslužili, stavite tortu na tanjir i uklonite foliju. Preko namazati sloj slatke pavlake, malo otopljene čokolade, dodati karamel sos i posuti seckanim pistaćima.
IZVOR:POLITIKA
Be the first to comment