Traže sastanak sa Krivokapićem i preciznu raspodelu kadrova „po dubini“

epa08691861 Zdravko Krivokapic , mandator to constitute the Government of the Republic of Montenegro after the inaugural session of the National Assembly in Podgorica, Montenegro, 23 September 2020. Lawmakers held the first session in the Montenegro parliament after the 30 August elections amid the spread of the coronavirus that causes the COVID-19 disease. EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
PODGORICA –

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su pismo mandataru za sastavljanje nove vlade Zdravku Krivokapiću, predlažući novi sastanak kako bi se razjasnila preostala pitanja u vezi sa delegiranjem kadrova po dubini u novoj administraciji.

Prema pisanju podgoričkog Dana, u ime predsednika klubova poslanika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore predlaže se održavanje zajedničkog sastanka sa mandatarom za sastav 42. Vlade Crne Gore u što skorijem roku i da ako je moguće bude 17. novembra, prenosi portal CdM.

zdravko, krivokapic, premijer, crne, gore, 1

EPA-EFE (Boris Pejović)

„Na sastanku bismo u neposrednom razgovoru otklonili sve nedoumice i razjasnili preostala pitanja vezana za delegiranje kadrova po dubini u novoj administraciji“, navodi se u pismu dostavljenom Krivokapiću.

Kako se navodi, šefovi poslaničkih klubova traže od Krivokapića da precizno izvrši raspodelu po dubini, odnosno da se postigne pisani sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Prema ranijim najavama, nova vlada trebalo bi da bude izabrana na sednici crnogorskog parlamenta koja je zakazana za 2. decembar.

Knežević: DF će podržati vladu, ali nećemo oćutati nepravdu

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da je najjači konstituent vladajuće koalicije izopšten iz procesa formiranja vlade, ali da će, bez obzira na to, Demokratski front podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića, očekujući da ovom političkom savezu pripadnu funkcije u vladi „po dubini“.

Knežević je u intervjuu za Dnevne novine rekao da „oni koji su prošli proteste, progone i diskriminaciju treba da dobiju određeno zadovoljenje, bilo po dubini ili po širini“, prenosi RTCG.

„Verujem da svi zajedno imamo obavezu prema ljudima koji su zajedno sa nama nosili ovaj barjak otpora i pobune. Sve ostalo je brutalna prevara i mi nećemo to oćutati“, rekao je Knežević.

milan, knezevic

EPA (BORIS PEJOVIĆ)

On je kazao da će predložiti kolegama iz stranke da podrže predlog buduće vlade Zdravka Krivokapića čime će se staviti tačka na, kako kaže, besprizornu kampanju koja je vođena protiv njega i DF-a.

„Uostalom, ja sam Zdravka Krivokapića predložio za mandatara 23.09. na konstitutivnoj sednici Skupštine, i još jednom dokazao da je DF bio i ostao glavni zamajac borbe protiv DPS-a, bez obzira na postizbornu nepravdu sa kojom se suočavamo“, rekao je Knežević.

Upitan da li će vlada mandatara Krivokapića trajati 200 dana ili pun mandat, Knežević je rekao da je mandatar sam tražio rok od 200 dana.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*