Turska policija napala grčku, snimljen sporni momenat? VIDEO

lustracija: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Grčki portal Ekatimerini prenosi video-snimak, navodeći da se na njemu vidi kako turska policija baca suzavac sa svoje strane granice na grčke kolege.

lustracija: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Suzavac je, navodno, bačen sa turske strane granice u Evrosu tokom sukoba grče policije i migranata koji nasilno pokušavaju da pređu iz Turske u Grčku.

Grčke vlasti, koje su objavile video, a to prenosi portal, navele su da turska policija stanicionirana 40 metara od grnaice je koristila bacač granata za ispaljivanje suzavca u tampon zonu.

Korisnici Tvitera komentarišu: „Ovo je objava rata“, ali i „Ovo su lažne vesti, gde su onda migranti?“

Grčka jutros ispalila suzavac na migrante

Grčke vlasti ispalile su jutros suzavce i omamljujuće granate kako bi odbile navalu migranata koji žele da uđu u zemlju iz Turske, a nakon sto je Turska izjavila da će otvoriti svoje granice za sve one koji žele da je pređu, prenosi Tanjug.

Sukobi su nastali blizu pograničnog sela Kastanies, duž ograde na granci sa Truskom, koja prati kopnenu liniju do reke Evros. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prošle sedmice je rekao da će otvoriti granicu i pustiti sve one koji žele da je pređu, što je dovelo do toga da se ka Evropi zapute hiljade migranata.

https://twitter.com/i/status/1235119253772070912

Na graničnim prelazima nastao je haos, sve je više sukoba, nasilja.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*