Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Tijane Ajfon za navođenje na prostituciju

rotiv Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, podignuta je optužnica zbog sumnje za međunarodno navođenje na prostituciju. Tereti se za krivično delo počinjeno na području Bijeljine u maju ove godine.

Maksimovićeva se tereti da je krajem maja 2020. godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, i da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra, prenosi portal Kliks.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Tijane Ajfon za navođenje na prostituciju

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vreme trajanja pandemije kovida 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na reci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave i navedene osobe uhapsili.

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo – Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*