U Areni trenutno 464 pacijenta

epa08780890 Medical workers wearing Personal Protective Equipment (PPE) attend to patients at the Belgrade Arena makeshift Covid-19 hospital in Belgrade, Serbia, 28 October 2020. Serbia is witnessing a rise in coronavirus infections prompting the government to consider new restrictions. EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC
BEOGRAD –

U privremenoj kovid bolnici Arena trenutno je zbrinuto 464 pacijenta, kaže koordinator Arene dr Vlado Batnožić i dodaje da su na lečenju u toj ustanovi srednje teški pacijenti koji imaju obostranu ili jednostranu upalu pluća.

On je za TV Pink naveo da je kroz Arenu do sada prošlo više od 700 pacijenata, da je više od 200 pacijenata na kiseoničkoj terapiju.

beograd, arena, pacijenti, lekari

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Navodi da imaju tri respiratora i da su oni u pripravnosti- nisu uključeni, ali da će se uključiti ukoliko bude takvih pacijenata.

„Najmlađi pacijent u Areni ima 17 godina, najstariji 86 godina. Prosek starosti pacijenata je 54 godine i oni uglavnom imaju neke udružene bolesti, ali nema pravila“, naveo je Batnožić.

Mlađi pacijenti, ističe, uglavnom su se zarazili u kafićima, restoranima, klubovima, žurkama, a zatim su virus preneli na ukućane srednje ili starije dobi.

 

 

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*