U Austriji 428 zaraženih, Portugal i Belgija zatvaraju škole, Borisov traži uvođenje vanrednog stanja

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
LISABON, BEČ –

U Austriji broj inficiranih korona virusom i dalje značajno raste i dostigao je jutros 428 slučaja.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, potvrđeno je 428 infekcija, a urađeno je ukupno 6.852 testiranja.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Istovremeno, beleže se i uspesi u lečenju, te je do sada, od prvih slučaja infekcije, koji su se pojavili krajem februara, izlečeno šest osoba.

Najveći broj infekcija beleži pokrajina Tirola sa 132, zatim slede pokranije Beč 74, Gornja Austrija 68, Donja Austrija 63, Štajerska 44, Salcburg 20, Forarlberg 17, Burgenland 8 i Koruška 4.

Portugal zatvara škole

Portugalska vlada donela je odluku o zatvaranju svih škola u zemlji od ponedeljka zbog suzbijanja korona virusa i to do 9. aprila kada će biti izneta nova procena situacije, saopštio je premijer Antonio Kosta.

On je u televizijskom obraćanju takođe rekao da kruzerima neće biti dozvoljeno iskrcavanje putnika osim ako oni ne žive u Portugaliji, preneo je sinoć Rojters.

Noćni klubovi takođe će biti zatvoreni, a biće uvedena brojčana ograničenja i za posete restoranima i tržnim centrima.

U Portugaliji je registrovano 78 osoba zaraženih korona virusom.

I Belgija zatvara škole, restorane

Posle Francuske i još nekih evropskih zemalja i Belgija je odlučila da zatvori škole, kafiće i restorane kao i da skrati radno vreme prodavnica kako bi suzbila širenje korona virusa.

Mere stupaju na snagu u petak u ponoć i biće na snazi do 3. aprila, mada će škole biti zatvorene pet nedelja, rekla je belgijska premijerka Sofi Vilmes.

„Nema karantina. Želimo da izbegnemo italijansku situaciju i izbegnemo karantin“, rekla je ona na konferenciji za novinare.

U Belgiji je skoro 400 ljudi zaraženo korona virusom, a tri osobe su preminule, preneo je sinoć Rojters.

Takođe, svi sportski i kulturni događaji biće odloženi.

Borisov traži uvođenje vanrednog stanja u Bugarskoj

Bugarski premijer Bojko Borisov najavio je da će vlada zatražiti od parlamenta da proglasi vanredno stanje u zemlji zbog širenja korona virusa.

U toj zemlji broj obolelih naglo je u četvrtak skočio sa sedam na 23, a umrla je jedna osoba.

„Vlada će zatražiti od parlamenta da uvede vanredno stanje koje će omogućiti zatvaranje škola, vrtića i univerziteta“, rekao je Borisov juče posle hitne sednice vlade, prenosi Rojters.

Albanija zatvorila prelaza Sukobin-Murićani ka Crnoj Gori

Albanija je jutros u šest sati zatvorila granični prelaz sa Crnom Gorom Sukobin- Murićani saopštio je Vesko Damjanović, pomoćnik direktora za Sektor granične policije.

Granični prelaz je zatvoren za motorna vozila, dok je pešacima prolaz dozvoljen, saopštio je Damjanović za podgoričke TV Vijesti.

Damjanović je rekao da je prelaz za sada zatvoren na 72 sata. Inače, Srbija je juče zatvorila granične prelaze Jabuka kod Pljevalja i Godovo kod Rožaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*