U beogradskoj Areni smeštene čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Epidemiološka situacija u Srbiji je veoma ozbiljna, upozorio je medicinski koordinator privremene bolnice u beogradskoj Areni Predrag Bogdanović.

 

U beogradskoj Areni smeštene čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Sutra će biti mesec dana od kada je beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica. Medicinski koordinator privremene bolnice u Areni Predrag Bogdanović je rekao za RTS da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju.
Bogdanović je rekao da su imali besanu noć jer je bilo 80 prijema u bolnicu. Trenutno je u Areni 485 pacijenata.
Za ovih skoro mesec dana otpušteno je ukupno 540 pacijenata, 438 na dalje kučno lečenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga. Većina pacijenata prima kiseoničku terapiju, a ima još samo dvadesetak slobodnih mesta„, naveo je za RTS Bogdanović.
Bogdanović ističe da ima od 30 do 50 otpusta dnevno i da se trude da svakog pacijenta kog stabilizuju pošalju kući, jer je veliki pritisak na bolnice.
U Areni ima 280 kiseoničkih mesta i sva su popunjena. Bogdanović ističe da se u Areni nalaze čitave porodice koje imaju obostrane upale pluća. Dodaje i da se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od sat vremena, a mesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.
Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88.
Pozvao je građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mera.
Autor: RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*