U DUNAVSKOM PARKU OTVORENA MANIFESTACIJA „LEDENA ŠUMA“

Фото: Дневник/ С. Шушњевић
U okviru otvaranja “Ledene šume“, uz tradicionalni vatromet, nastupila je regionalna muzička zvezda Sara Jo, a posetioci su imali priliku da se zabave uz jedinstvene akrobacije novosadskih „Haos animatora“ kao i uz nastupe talentovanih mladih klizačica iz kluba „Vojvodina“ i hokejaša „NS Stars“, koji se svake godine predstvljaju publici programom. U ponudi „Ledene šume“ i ove godine naći će se Snežni grad, zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija, ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta. Ljubitelji klizanja moći će da se oprobaju na najmodernijem otvorenom klizalištu u regionu, koje se prostire na 1.300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.
Foto: Dnevnik/ S. Šušnjević
– “Ledena šuma“ će sigurno Novosađanima i našim brojnim gostima ulepšati praznike i ovaj zimski period. Spremili su bogat program, za sve generacije, a sarađuju sa brojnim ustanovama tako da će biti i organizovanih besplatnih sadržaja za naše najmlađe sugrađane. Ova manifestacija privlači turiste, promoviše zanatlije, umetnike, sportiste, i zato je važna za Novi Sad. Oko 40 000 ljudi prošle godine posetilo je “Ledenu šumu“, a veoma je bitno što manifestacija ima i humanitarni karakter, i redovno učestvuje u akcijama namenjenim najugroženijoj deci u našoj zemlji. Grad podržava sve programe koji su kvalitetni, koji podrazumevaju umrežavanje i saradnju, i koji promovišu prave vrednosti – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić na otvaranju manifestacije.
Tokom otvaranja, prvi klizači su imali priliku da se oprobaju na klizalištu u Dunavskom parku jer je od 20 časova omogućena besplatna smena klizanja za decu do 12 godina. Već od subote, smene su raspoređene u sedam termina koji traju po sat i po vremena, počevši od 9 sati, pa sve do 21 čas. U cilju popularizacije rekreativnog klizanja, biće omogućena i besplatna škola klizanja. Takođe, „Ledena šuma“ kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućuje besplatne grupne posete za najmlađe.
Uz podršku Grada Novog Sada, kao i ostalih partnera, ovogodišnjim programom biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga. „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*