U Kini 108 miliona stanovnika ide u karantin

Foto: Pixabay
Oko 108 miliona stanovnika jednog regiona na severoistoku Kine ponovo se nalazi u izolaciji, pošto se tamo opet pojavio virus korona, kojim je zaraženo 34 ljudi.
Foto: Pixabay
Nedugo pošto je širom zemlje počeo povratak na normalan život, gradovi u provinciji Ðilin obustavili su železnički i autobuski prevoz i zatvorili škole, a u karantinu se nalaze desetine hiljada ljudi.
Kako navodi Blumberg, ponovno uvođenje strogih mera uznemirilo je mnoge stanovnike, koji su smatrali da je, što se tiče epidemije virusa korona u njihovoj zemlji, najgore već prošlo.
Iako rast broja zaraženih nije toliko brz kao što je to prošlog decembra bio slučaj u Vuhanu, kineskom gradu u kojem je globalna pandemija i počela, brza i snažna reakcija vlasti u Ðilinu odražava strah Kine od mogućih posledica novog talasa zaraze, čije je obuzdavanje već izazvalo ogromnu društvenu i ekonomsku štetu u toj zemlji.
U nameri da suzbiju širenje virusa, vlasti u gradu Šulan najavili su donošenje dosad najstrožih mera – stambeni blokovi sa potvrđenim ili potencijalnim slučajevima biće zatvoreni, a izlazak iz kuće na dva sata radi kupovine najosnovnijih potrepština biće dozvoljen jednom članu svakog domaćinstva svakog drugog dana, navodi Blumberg.
Autor: Blumberg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*