U Mađarskoj 623 zaraženih, 26 preminulih i 43 izlečenih

EPA-EFE/ZOLTAN MIHADAK HUNGARY OUT
BUDIMPEŠTA –

Broj potvrđeno zaraženih koronavirusom u Mađarskoj se u proteklom danu povećao za 38, ukupno na 623 – navodi se na portalu vlade. Preminulo je još pet osoba, svi su stariji od 79 godina i sa nizom hroničnih bolesti, pa se na tom crnom spisku našlo 26 imena. Povećava se i lista izlečenih, ukupno 43, kao i broj urađenih testova na kovid-9, koji je dostigao gotovo 18.000.

Nadležni su prvi put objavili i podatak o broju osoba koje se nalaze u prisilnom kućnom karantinu. Blizu 11.000 lica mora dve nedelje da ostane kod kuće u samoizolaciji i ne sme da prima nikog u goste.

EPA-EFE/ZOLTAN MIHADAK HUNGARY OUT

Da li će ograničenje kretanja i susretanja važiti i tokom uskršnjih praznika znaće se u sredu, nakon analize aktuelne situacije – izjavio je predsednik mađarske vlade Viktor Orban u redovnom obraćanju naciji petkom u pola osam na Radio-Košutu.

Prema njegovim rečima širenje zaraze je još uvek grupno, ali je zdravstveni akcioni tim izradio i detaljan plan ukoliko dođe do masovne epidemije.

„Pripremljeno je više hiljada postelja u hotelima, kolegijumima i drugim objektima, a u njihovom prilagođavanju medicinskim potrebama učestvuje i vojska“, dodao je Orban.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*