U Novom Pazaru 26 obolelih, u Leskovcu od 62 zaraženih 23 zdravstveni radnici

ЕПА-ЕФЕ (Ђорђе Савић)
NOVI PAZAR, LESKOVAC –

U Novom Pazaru, jednom od žarišta korona virusa u Srbiji, do sada je registrovano 26 osoba zaraženih koronavirusom, a srednja medicinska škola biće pretvorena u privremenu bolnicu, u koju će biti smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Direktor opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović rekao je da za početak planirano da bolnica ima 150 kreveta, a da je njen kapacitet 300 ležajeva.

EPA-EFE (Đorđe Savić)

Privremena bolnica je već od vojske dobila 100 kreveta, uskoro će stići još 50, stigao je i veliki broj volontera, dok je košarkaš Mirsad Jahović, koji se nalazi u Turskoj, obezbedio mobilni rentgen aparat, koji će stići za dva dana.

„Očekujemo da će se javiti veći broj građana koji imaju simptome, jer sada ne moraju da idu za Beograd“, rekao je Mahmutović za RTS.

Mahmutović je naveo da će oni pacijenti koji su trenutno na Sajmu biti vraćeni u Novi Pazar, odnosno u privremenu bolnicu.

Medicinska škola se nalazi u krugu opšte bolnice, a vojska će čuvati taj objekat.

Prema izveštajima RTS, u Leskovcu su zaražene 62 osobe, od kojih 23 zdravstvena radnika.

Direktor opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević rekao je da je infektivno odeljenje, gde je zaraženo nekoliko lekara, organizovano i da je tamo prebačen određen broj lekara.

On je istakao da je to odeljenje bilo kompletno opremljeno i da je do zaražavanja verovatno došlo zbog neopreznosti.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*