U stravičnoj eksploziji kod Zvornika poginuo vozač iz Loznice, pumpa raznesena, 25 povređenih (VIDEO)

Youtube screenshot
ZVORNIK –

Državljanin Srbije Z. A. (49) iz Loznice poginuo je u stravičnoj eksploziji koja se jutros dogodila u blizini graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, javili su mediji u BiH, koji i dalje prenose svedočenja očevidaca nesreće. Nezvanično, oko 25 osoba je povređeno.

Izvor uključen u istragu ispričao je za Srpska.info kako je došlo do nesreće u kojoj je poginuo Srbin.

Youtube screenshot

 

„Čovek je svojim automobilom naišao u trenutku kada je na benzinskoj pumpi krenuo da curi plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopšte nije videla. On se zaustavio da vidi šta se dešava i izašao je iz svog vozila“, priča izvor Srpska.info.

Dodaje da je, u trenutku kada je vozač izašao iz automobila, odjeknula stravična eksplozija u kojoj je on poginuo.

„Policija je našla i njegovo vozilo i još se utvrđuje sa sigurnošću njegov identitet“, istakao je sagovornik Srpska.info.

Petoro od ukupno sedam pacijenata koji su nakon eksplozije na pumpi u mestu Šepak primljeni i zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku pušteno je na kućno lečenje, dok je po jedan pacijent upućen u univerzitetske kliničke centre u Banjaluku i Tuzlu, rečeno je Srni u zvorničkoj bolnici.

Policiji je u 10.40 časova prijavljeno da je putničko vozilo udarilo u aparat za točenje goriva na pumpi „Nešković“ u mestu Šepak, gde je došlo do eksplozije.

Objekat benzinske stanice i nekoliko vozila u potpunosti je izgorelo, što potvrđuju i snimci i fotografije nakon eksplozije koje su objavili mediji.

Na snimku sigurnosne kamere vidi se trenutak eksplozije na benzinskoj stanici u mestu Šepak u Republici Srpskoj.

Portal Klix.ba prenosi da je povređeno više od 25 osoba.

Načelnik Urgentnog centra bolnice u Loznici Milorad Tadić za Klix.ba je kazao da je do sada primljena jedna osoba s povredama glave koja nije životno ugrožena.

On je dodao da su poslate brojne ekipe na granicu BiH i Srbije, te da očekuju između 15 i 20 povređenih osoba kojima će u Srbiji pružiti svu neophodnu medicinsku pomoć.

Svedočenje očev idaca

Kako navodi sarajevski portal Avaz.ba, meštani iz okolnih ulica ističu da su nakon dve eksplozije popucali zidovi, prozori i izbijeni su štokovi.

„Izašli smo da vidimo šta se desilo, jedan je čovek bio zatrpan u ruševinama, vikao je ‘u pomoć“, niko nije hteo da priđe, policajac i ja i još jedan momak smo prišli i izvukli ga“, ispričao je Ilija Jović.

Vladimir Nišić bio je u prolazu kada je došlo do eksplozije na benzinskoj pumpi u Zvorniku.

„Prolazio sam pored pumpe, video sam da curi plin, u trenutku mimoilaženja, to je eksplodiralo i više ne znam ništa, bilo je mnogo strašno“, kaže Nišić.

Avaz.ba navodi da je benzinska pumpa „Nešković“ u Zvorniku potpuno raznesena, a da je eksploziji prethodilo curenje plina.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*