Učenicima lekcije na RTS-u ako korona zatvori škole

РТВ (Дејан Крецуљ)

BEOGRAD –

Za sada nema odluke o zatvaranju škola u Srbiji zbog koronavirusa, ali ukoliko do toga dođe Vlada Srbije planira da uvede onlajn nastavu, za šta je pripremljen i precizan plan, pišu „Večernje novosti“.

Kako navodi beogradski dnevnik, postignut je dogovor prema kojem će jedna škola biti pretvorena u multistudio odakle će snimati časove.

RTV (Dejan Kreculj)

Program za osnovne škole bi se emitovao i preko Trećeg kanala RTS i RTS Planete, dok bi se materijal za srednje škole emitovao na RTS Planeti.

Ministarstvo prosvete obezbedilo bi video-sadržaje, dok bi nastavnici mogli da dodatna predavanja organizuju putem „Jutjuba“, „Vajbera“ i drugih platformi, kao i uz pomoć digitalnih udžbenika, navodi beogradski list.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je u petak da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore zbog novog koronavirusa.

„Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje“, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*