Udovičić se sastao sa ministrom sporta Rusije Maticinom

BEOGRAD –

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom u Beogradu.

„Veoma je drago što se nalazim ovde. Zajedno sa svojim kolegom govorili smo o perspekitvama jačanja naše saradnje, tim pre što nas čeka održavanje jednog velikog Svetskog prvenstva u boksu. Bilo je više teme, ali ova je bila glavna, posebno što je tu prisustvovao predsednik AIBE i uz podršku ministatsva omladine i sporta Rusije, mi ćemo sve da organizujemo“, rekao je Maticin novinarima posle sastanka.

udovicic

Izvor: Tanjug(Strahinja Aćimović)

Takođe smo govorili o jačanju naše saradnje u oblasti pripreme kadra, o organizaciji zajedničkog događaja, o razmeni iskustva, rekao je Maticin.

„Spremamo se da potpišemo memorandum o sradanji u oblasti sporta, treba da doradimo neke detalje i planiramo da to finalizujemo za vreme Svetskog prvenstva. Ono što je veoma važno danas jeste da sport pokazuje koliko treba da budemo jedinstveni, da ujedinimo naše napore u borbi sa korona virusom. Naša saradnja koja postoji vekovima je pravi primer tome. Siguran sam da ćemo sve svoje zadatke rešiti i sve ćemo raditi zajedno“, zaključio je Maticin.

Ministar Udovičić zahvalio se ruskom kolegi na dolasku u Beograd i prilici da ga ugosti.

„Mnogo važnija tema je da ojačamo saradnju i snažne veze koje dve zemlje imaju, da je ozvaniče i potpisivanjem memoranduma u oblasti sporta. Danas smo imali priliku da dogovaramo detalje memoranduma i da usaglasimo termin, da za vreme Svetskog prvenstva, potpišemo memorandum o razumevanja u obasti sporta. U oblasti omladine, Srbija i Rusija od 2015. godine imaju zaključen memorandum o saradnji. Imali smo veliki broj dobrih primera i projekata u oblasti omladine, saradnje mladih ljudi. Tu tendenciju želimo da nastavimo i u oblasti sporta, iako je podrška Rusije u oblasti sporta i do sada značajna“, rekao je Udovičić.

On je dodao da su danas razgovarali i o daljem razvijanju boksa, kroz želju da angažujemo veći broj ruskih trenera koji će doći u Srbiju da prenesu znanje i iskustvo na mlade i talentovane boksere.

„Zajedničkim snagama organizovaćemo SP. Zahvaljum se i predsedniku Svetske bokserske federacije, ali i Rusiji i svom kolegi na institucionalnoj podršci i želji da promovišemo Srbiju na pravi način i da tom prilkom pošaljemo još veću podršku bratstva i prijateljstva“ ,rekao je Udovičić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*