Udovičić: Volontiranje mladih snažna poruka 2020. godine

Beograd, 20. novembra 2020 - Ministar omladine i sporta Vanja Udovicic na online konferenciji "Mladi nakon 2020." na kojoj su ucestvovali i direktorka UNICEF-a i predstavnici mladih. Pre pocetka, minutom cutanja, odali su pocast patrijarhu srpskom Irineju. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs
BEOGRAD –

Volontersko delovanje mladih koji su omogućili da se u teškim trenucima epidemije kovida-19 pomogne starije stanovništvo i koji su preuzeli direktnu inicijativu i bili odgovorni i solidarni, snažna je poruka u 2020. godini, poručio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je nakon onlajn konferencije „Mladi nakon 2020“, posvećene Međunarodnom danu deteta, rekao da omladina kroz volontiranje šalje jasnu poruku i pokazuje ličnu odgovornost u društvu.

vanja, udovicic,

Tanjug (Sava Radovanović)

Na današnjoj konferenciji, na kojoj se govorilo o položaju mladih u društvu i sagledavanju izazova sa kojima se suočavaju, poručeno je da je uloga i doprinos mladih od izuzetne važnosti za boljitak društva i zemlje.

Direktorka UNICEF -a u Srbiji Dejana Kostadinova istakla je da cenu epidemije i deca i omladina osećaju, te da su, kaže, oni postali heroji Srbije.

Ministar se osvrnuo na mentalno zdravlje, ističući da je to danas važna tema, o kojoj treba da se razgovara i izrazio zadovoljstvo spremnošću mladih da rešavaju probleme u svakodnevici.

Zahvalio se Unicefu na dosadašnjem radu, koji je omogućio bolji položaj dece u Srbiji i naveo da očekuje da se u narednom periodu kroz izmene i dopune Zakona o mladima poboljša interakcija sa njima.

„Želimo da kroz direktnu interakciju sa mladima čujemo koje su neophodne mere koje moramo da uspostavimo u narednom periodu da bi se glas mladih još jače i još bolje čuo“, rekao je ministar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*