Ukinut pritvor osumnjičenima za prodaju slike Bukovca

Izložba slika Vlahe Bukovca u Sanu (Vikipedija)

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor trojici osumnjičenih za umešanost u pokušaj prodaje ukradene slike „Blagoveštanski sabor u Sremskim Karlovcima 1861. godine” Vlaha Bukovca, u Švajcarskoj za 600.000 evra, i oni će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Pritvor je ukinut za D.M, N.D i R.D pošto su prestali da prestali da postoje razlozi zbog kojih im je bio određen – a to je uticanje na svedoke, saznaje Tanjug.

Juče su ispitana poslednja četiri svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Protiv S.G. (76) postupak se vodi u Švajcarskoj. On je navodno kolekcionar slika, a kako se sumnja, pomenutu sliku je pokušao da proda uz pomoć trojice uhapšenih u Beogradu. On je saslušanje svedoka juče pratio putem video linka.

Osumnjičenima D.M, N.D i R.D se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prikrivanje.

U akciji pronalaženja slike Vlaha Bukovca „Blagoveštenski sabor”, ukradene još 1993. iz depadansa Muzeja Vojvodine, u Čelarevu, Ministarstvo kulture i informisanja je aktivno učestvovalo sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*