Uključio televizor u dvorištu, pa puštao neartikulisane krike

Фото: Pixabay/ТВ

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je, pred ovdašnjim Osnovnim sudom, predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi protiv B. D. (39) iz Zrenjanina.

Foto: Pixabay/TV

Okrivljenom se stavlja na teret da je počinio krivična dela nasilje u porodici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako navode u tužilaštvu, ovaj Zrenjaninac je krivična dela počinio 27. decembra 2019. godine, u prepodnevnim časovima, u svom domaćinstvu u Zrenjaninu, usled duševne bolesti, odnosno psihoze, i štetne upotrebe psihoaktivnih supstanci.

On je, naime, ugrožavao spokojstvo i duševno stanje svoje majke B. M, tako što je izneo u dvorište televizor, uključio ga, a zatim puštao neartikulisane krike. Majci je vikao da je “ustaša”, govoreći da ih svi prisluškuju. Potom je razbio prozore na svojoj sobi, tvrdeći da je cela porodica po nalogu ozvučena i da ga prate.

Majka je pozvala policiju i prijavila sina da remeti javni red i mir. Kada su policajci došli do kuće B. D, on im je pretio da će ih napasti. Ušao je u prostoriju u kojoj boravi i kada su mu policijski službenici rekli da izađe, pretio im je rečima “ajde pi… uđite, biće rešetanja”. Nakon što su policajci otvorili vrata garsonjere i naredili mu da pođe sa njima, on je odbio da ustane sa fotelje, tako što je mahao rukama i vređao ih.

Okrivljeni se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Zrenjaninu od 28. decembra.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*