Uprkos koroni, u Subotici počinje pozorišni festival „Desire“

SUBOTICA –

U nedelju uveče, u 19 časova, u Pozorištu „Deže Kostolanji“ u Subotici, počinje Međunarodni i regionalni festival savremenog pozorišta „Desire Central Station“ , na kome će, tokom devet dana, biti odigrano 11 predstava iz Srbije i zemalja u okruženju.

U Pozorištu “Deže Kostolanji” u Subotici pretpremijerom predstave “Poetika gledanja” u režiji Andraša Urbana biće otvoren Međunarodni i regionalni festival savremenog pozorišta “Desire Cantral Station” koji ove godine nosi podnaslov “Život”.

desire, 1, pozorisni, festival, pozoriste

RTV

“Jožef Nađ ne može da dođe iz Francuske sa novom predstavom “Omma”. Umesto toga, pozorište “Deže Kostolanji” otvoriće festival pretpremijerom predstave “Poetika gledanja” u mojoj režiji”, kaže reditelj Andraš Urban, direktor Pozorišta “Deže Kostolanji” i Festivala “Desire Central Station”.

desire, 3, pozoriste, pozorisni, festival

RTV

Pored predstave Jožefa Nađa pod nazivom “Omma”, otkazana je i predstava “Don Kihot” iz Podgorice, a odložena “Aplikacija Voland” u režiji Kokana Mladenovića. Ipak, “ Desire ” se ne predaje pred pandemijom koronavirusa.

“Uskladili smo se sa novim merama. Predstave će, najkasnije, počinjati u 19 sati što znači da će do 21 čas publika već napustiti pozorište. Pobrinuli smo se da i za glumce i za publiku obezbedimo primenu svih preventivnih zdravstvenih mera”, kaže Andraš Urban.

desire, 2

RTV

Međunarodni i regionalni festival savremenog pozorišta “Desire Cantral Station” traje do 30. novembra, a tokom devet festivalskih dana, u pozorištu “Deže Kostolanji” i na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta u Subotici, biće odigrano 11 predstava iz Srbije i zemalja u okruženju.

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*