URA: Abazović na meti kriminalnog klana

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je danas da raspolažu informacijama da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na belo Dritana Abazovića.

URA: Abazović na meti kriminalnog klana 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Mikić je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je Abazović od izbora 30. avgusta imao više desetina pretnji na društvenim mrežama i telefonom, ali i okupljanja ispred njegove porodične kuće u Ulcinju, zbog čega su tražili procenu njegove bezbednosti, prenosi RTCG.

Do današnjeg dana, kaže, nisu dobili odgovore od policije i Agencije za nacionalnu bezbednost.

„Sada imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov život i život članova njegove porodice. To je klan koji aktivnosti sprovodi ne samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona“, rekao je Mikić, navodeći da nije reč o klanu iz Crne Gore.

Ne žele, kaže, nikog da optuže, niti da nekome crtaju metu, ali navode da imaju obavezu da obaveste javnost o tome.

Potpredsednik Ure Miloš Konatar rekao je da su u pitanju informacije do kojih su došli putem više nezavisnih izvora, koji nisu povezani jedan sa drugim.

„Nema te pretnje koja može pokolebati Abazovića, GP Ura ili bilo koga iz koalicije Crno na bijelo na putu demokratskih promjena u Crnoj Gori“, kazao je Konatar, koji nije želeo da saopšti o kojem je regionalnom kriminalnom klanu reč.

 

 

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*