Uručene diplome nagrađenim nastavnicima na konkursu Digitalni čas

Foto:Beta

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije uručilo je danas diplome nastavnicima osnovnih škola, koji su nagrađeni na osmom konkurs „Digitalni čas“, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava.

Foto:Beta

Prijavljeno je 255 radova, od kojih je 163 ispunilo uslove konkursa, a 51 rad odabran za nagradu u oblasti matematike, računarstva, informatike i tehničkog obrazovanja, društvenih nauka, umetnosti i sporta, i u oblasti prirodnih nauka, saopštilo je Ministarstvo.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić poručila je nastavnicima da je njihova uloga od izuzetnog značaja u usmeravanju učenika u digitalnom okruženju.

„Procene su da će čak 65 odsto školske dece koja sada idu u školu obavljati poslove u budućnosti koji sada ne postoje i zbog toga je važno da budu pripremljeni za novo doba, i socijalno i profesionalno. Sa druge strane, istraživanja pokazuju da 40 procenata naših učenika ne koristi internet za školske zadatke“, navela je ona.

Matić je kazala da su zbog toga nagradjeni nastavnici važni, jer spadaju u one koji se trude da deca iskoriste sve potencijale novih tehnologija.

Podsetila je i da Ministarstvo pruža podršku nastavnicima i kroz jačanje digitalne infrastrukture u školama, sprovodeći projekat „Povezane škole“ u okviru kojeg su sve škole povezane na Akademsku mrežu Srbije, a oko 500 je dobilo lokalnu računarsku mrežu koja će omogućiti digitalizaciju celokupnog nastavnog procesa.

U saopštenju se navodi i da su svi radovi, njih oko 2.000, koji su i na prethodnim pozivima ispunili uslove konkursa, dostupni onlajn u zborniku na sajtu Ministarstva.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*