Usaglašena zajednička vojna vežba BiH i Srbije

(Foto Tanjug)

SARAJEVO – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Predsedništvo BiH, pored dogovora o zajedničkom obeležavanju Dejtonskog sporazuma, na večerašnjoj sednici donelo usaglašenu odluku o zajedničkoj vojnoj vežbi Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na teritoriji BiH.

Tu odluku je u razgovoru za N1 BH ocenio kao „dobru i relaksirajuću priču”.

Govoreći o najavljenom dolasku u BiH visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, Dodik je najavio da će se članovi Predsedništva BiH u subotu, 21. novembra, ujutro sastati sa njim, a da će potom Borelj posetiti Savet ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH, gde će razgovarati o evropskom putu BiH, prenosi Tanjug.

On nije želeo da šire komentariše stavove Kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa neprihvatanjem susreta sa Boreljom u ovoj instituciji, za koga je rekao da je prihvatljiv partner iz EU i ocenio da postoji mogućnost da će rukovodstvo parlamenta BiH korigovati svoj stav.

Dodik je istakao da se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao pretnju, da je on čovek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije srećan sa nekim svojim izjavama.

„Učiniću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom”, kazao je Dodik.

Dodao je da nikad nikome nije pretio i da su to priče koje služe za spekulaciju.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*