Važno prepoznati značaj bilateralnih odnosa Srbije i Britanije

Ambasda Republike Srbije u Londonu (Foto MSP)

Britansko – srpska konferencija pod nazivom „Mogućnosti nakon novog bilateralnog trgovinskog sporazuma” koja će se održati u ponedeljak u Beogradu dobra je prilika da se radi na unapređenju odnosa dve zemlje, ocenila je ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović.

Ambasadorka za Tanjug kaže da su odnosi Velike Britanije i Srbije dobri, ali da postoji prostora za njihovo unapređenje, kao i da je od izuzetne važnosti prepoznati značaj bilateralnih odnosa dve zemlje.

Konferencija se održava uz podršku Grupe za Srbiju Parlamenta Velike Britanije i Parlamentarne grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom Narodne skupštine Srbije, a Joksimović navodi da je srpski parlament na ovaj način, ne samo podržao odnose dve zemlje, nego žele i da doprinesu njihovom produbljivanju i to uz pomoć velikog broja eksperata koji će učestvovati, a koji su poznavaoci bilateralnih odnosa između Srbije i UK.

„Konferencija će obuhvatiti širok dijapazon tema od značaja. Mislim da će dodatni fokus biti pre svega na ekonomiji, dakle i za Srbiju i za UK, tema ekonomije je od prioritetnog značaja”, kaže Joksimović, koja će na konferenciji imati završnu reč, prenosi Tanjug.

Smatra da je u postbregzit periodu važno uspostaviti takvu vrstu komunikacije koja će omogućiti da u ekonomskom smislu trgovinska razmena dobija konstantno na zamahu.

Dodaje i da su svi drugi aspekti bilateralnih odnosa takođe od izuzetnog značaja.

„Mislim da je lista učesnika izuzetno reprezentativna i iskreno se nadam da će zaključci ovakve konferencije doprineti boljem razumevanju bilateralnih odnosa, ali i na određen način informisanju javnosti o nivou odnosa između Srbije i UK”, kazala je Joksimović.

Šesta Britansko-srpska konferencijaodržava se na temu “Novi bilateralni sporazum – mogućnosti za partnerstvo, trgovinu i saradnju“.

Skup organizuje beogradska konsultantska kuća „Eurosfera & Partners”, a očekivanja su da skup pruži produbljen i neposredan uvid u perspektive dinamičnih odnosa između Velike Britanije, Srbije i šire evropske zajednice.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*