VEČE FRANCUSKE ŠANSONE I POEZIJE

U sredu, 27. novembra 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske (Trg galerija 1) biće održano Veče francuske šansone i poezije, za podršku personalnoj asistenciji osobama sa invaliditetom Centra Živeti uspravno. U programu će nastupiti umetnik Loran Prokopić koji će izvoditi najpoznatije šansone na gitari i čitati stihove francuske poezije.

 

Loran Prokopić rođen je u Parizu i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac započinje sa promocijom francuske kulture pevajući šansone i realizovanjem brojnih umetničkih, kulturnih, poetskih i literarnih večeri sa akcentom na francusku književnost i autore. Više od 25 godina interpretira pesme najvećih imena francuske šansone poput Edit Pjaf, Šarl Aznavur, Žilber Beko, Iv Montan, Žak Brel, Šarl Trene i drugih.

 

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti svim radnim danima od 10.00 do 20.00 sati, i vikendom od 13.00 do 18.00 sati u Muzejskoj prodavnici Galerije Matice srpske.

 

 

Kako kažu iz Centra Živeti uspravno: Potvrđeno je iz Gradske kuće, da će izmena Odluke o socijalnoj zaštiti kojom će biti omogućeno stalno finansiranje usluge personalne asistencije iz budžeta Grada, stupiti na snagu 31.12.2019. Većim delom Grad će pokriti ova 2,5 meseca do kraja godine, međutim, za ovu godinu nedostaje deo od 568.000.00 din. za prvu polovinu godine. Zato Vas pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesete da obezbedimo sredstva koja nedostaju. Uspeli smo da obezbedimo kontinuitet usluge od 11 godina, nakon čega je finansiranje od strane Grada izvesno, međutim za sada samo minimalnog standarda što je nedovoljno za mnoge od nas. Ulaganje mimo cene ulaznice doprineće većem obuhvatu i obimu usluge. Račun za donacije je 340-11001286-31 kod Erste Bank A.D.

 

Veče Francuske šansone i poezije realizuje se u saradnji sa Galerijom Matice srpske i Francuskim institutom u Srbiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*