Veran Matić: Obavestio sam premijerku da opština Grocka nije pomogla Jovanoviću

Foto: Medija centar

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da je obavestio premijerku Anu Brnabić da novinar „Žig infa“ Milan Jovanović od opštine Grocka nije dobio novčanu pomoć za obnovu izgorele kuće, kao i da je ona obećala da će se baviti rešavanjem tog problema.

Foto: Medija centar

Matić je za UNS rekao da je Brnabić zamolio da se pronadje drugi izvor kako bi se završili svi neophodni radovi na kući Jovanovića, prvenstveno spoljna izolacija koja je veoma važna za zimske dane, kao i rekonstrukciju zapaljene garaže.

„Verujem da bi se veoma lako skupila sredstva da postoji volja. Dobijam utisak kao da ne žele da se zamere bivšem predsedniku opštine kojem se sudi pod optužbom da je nalogodavac ove paljevine, svojevrsnog pokušaja ubistva Jovanovića i njegove supruge, kao da on sam još vlada Grockom“, rekao je Matić, a preneo UNS.

On je kazao da je „zaista nerazumljivo da opština Grocka ne želi da ispravi bar deo užasne nepravde počinjene“ Jovanoviću.

„Nedostatak volje da se nadoknadi naneta šteta bar kada je o imovini reč, još jedna je opasna poruka ohrabrivanja nekažnjivosti nasilja nad novinarima“, naveo je Matić.

UNS je podsetio da je Matić u avgustu sa Jovanovićem i predsednicom Opštine Grocka Živadinkom Avramović imao sastanak, a koji je zakazan iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Prethodno je Jovanoviću na sastanku Brnabić obećala pomoć za završetak njegove kuće, koja je izgorela u decembru prošle godine.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*