Verifikovan mandat v. d. dekanki Filološkog, o otkazu Kubatu na idućoj sednici Senata

Tačka dnevnog reda o situaciji na Pravoslavno bogoslovskom fakultetu skinuta je sa današnje sednice Senata Univerziteta u Beogradu, na molbu tog fakulteta, jer je dekan Zoran Ranković bio opravdano sprečen da prisustvuje sednici,prenosi list Danas.

Verifikovan mandat v. d. dekanki Filološkog, o otkazu Kubatu na idućoj sednici Senata 1Foto: Screenshot YouTube/ TeslaVision.TV

Ranković je zaražen korona virusom, obavestila je članove Senata rektorka UB Ivanka Popović.

Rektorka je rekla da uprava Univerziteta ne beži od ove teme i da će ona biti na dnevnom redu naredne, decembarske sednice i da PBF treba da obezbedi da toj sednici Senata prisustvuju njihovi predstavnici.

Popović je istakla da diskusija o otkazu koji je dobio profesor PBF Rodoljub Kubat zahteva da bude prisutan i predstavnik tog fakulteta.

Dekan Filozofskog fakulteta Miomir Despotović je smatrao da ovu tačku dnevnog reda ne treba odlagati, jer je tema vezana za univerzitet, a ne za PBF, čiji je dekan rekao šta je imao i potpisao odgovarajuće odluke. Despotoviću je replicitala rektorka, poručivši da se pomenuta tačka dnevnog reda odnosi na dešavanja na PBF.

– Ta tema nije ni laka, ni jednostavna, ona je od izuzetnog značaja za budućnost Univerziteta i načina na koji mi želimo da funkcionišemo kao akademska zajednica. Smatram da smo dužni da negujemo akademski duh razgovora, nezavisno od toga da li su drugi spremni to da čine – rekla je rektorka.

Na današnjoj sednici Senata verifikovan je mandat v. d. dekanki Filološkog fakulteta Jeleni Kostić Tomović i usvojen Statut tog fakulteta.

Rektorka je obavestila članove Senata da je od 6.750 stanara beogradskih studentskih domova virus korona potvrđen kod 55 studenata. Prema poslednjim informacijama Studentske poliklinike, zaraženo je 210 studenata sa svih visokoškolskih ustanova u Beogradu.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*