Veštaci za zemljište svedoče na suđenju Marjanoviću

BEOGRAD –

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene aprila 2016. godine u Borči, treba da bude nastavljeno danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem veštaka za zemljište.

Oni će se izjašnjavati o tragovima, odnosno vrsti zemlje koja je pronađena na telu žrtve, s obzirom da je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u Borči.

sudjenje cekic presuda sudovi sudjenja sudstvo jpg

Izvor: Ilustracija: RTV

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*