Vlada Srbije donela je dodatne mere radi sprečavanja pojave korona virusa. Zabrana dolaska iz ovih zemalja u Srbiju i KUĆNA IZOLACIJA

LOGO

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je dodatne mere radi sprecavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

 

LOGO

 

 

Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

 

Takođe je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih  u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije.

 

Ovu situaciju je naše  zdravstvo spremno dočekalo,  preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji.  Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri.

 

Nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima. Poštuju se  instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i preporuke naših epidemiologa koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali i lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama.

 

Vlada Srbije poziva građane da isključivo prate savete struke. Ministarstvo  zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mrežom zavoda za javno zdravlje  i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim korona virusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*