Vlada Srbije nastavlja da finansira izgradnju obilaznice i Narodnog pozorišta u Subotici

ILUSTRACIJA
SUBOTICA –

Vlada Srbije nastaviće i u narednoj godini da finansira dva najveća subotička kapitalna projekta – izgradnju Narodnog pozorišta i obilaznice. Višedecenijski projekat izgradnje obilaznice trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, a za sledeću je namenjeno pet stotina miliona dinara za igradnju nadvožnjaka. Za dalju gradnju Narodnog pozorišta predviđeno je četiri stotine miliona dinara.

ILUSTRACIJA-POZORIŠTE SUBOTICA

Po 35 miliona u 2015. i 2016. godini, pa 111 miliona dinara iz republičkog budžeta za izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici u 2017. godini. Ta cifra je godinu kasnije povećana na 167 miliona dinara, da bi ove godine za gradnju pozorišta iz republičkog budžeta bilo opredeljeno 330 miliona dinara. Predlogom za sledeću godinu ta cifra će biti još i veća.

„Ali ono što je najbitnije projekat se nastavlja i u kontinuitetu se finansira već nekoliko godina. I zbog toga možemo reći da uključujući ovih 400 miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra“, kaže za RTV narodni poslanik iz Subotice Balint Pastor.

Radovi na izgradnji obilaznice oko Subotice, finansirani sredstvima republičkog budžeta u poslednjih nekoliko godina, bliže se kraju i ukoliko vreme posluži trodecenijski posao biće okončan ove godine. Za narednu je u budžetu opredeljeno još sredstava za dodatne radove na obilaznici.

„To su dva nadvožnjaka koja su obećana poljoprivrednim proizvođačima da bi oni mogli što lakše da dođu do svojih njiva. Jedan nadvožnjak će biti na Pačirskom putu, a drugi nadvožnjak će biti na Kelebijskom – Meljkutskom putu“, dodaje predsednik poslaničke grupe SVM-a u republičkom parlamentu.

U predlogu budžeta opredeljeno je i milion dinara za projektovanje obnove pruge između Subotice i Segedina, što je zajednički projekat Vlada dve zemlje. Konkretna realizacija uslediće u naredne tri godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*