Vojsku u Crnoj Gori pripremaju za izlazak na ulice

Митрополија Црногорско-приморска СПЦ; mitropolija.com
BEOGRAD –

Deo pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) dobio je instrukcije od svojih starešina da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije zbog protesta povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti, mogao biti angažovan kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira, pišu „Večernje novosti“.

Kako navodi beogradski dnevnik, ovaj potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda.

Mitropolija Crnogorsko-primorska SPC; mitropolija.com

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susednih zemalja, dodaju „Novosti“, koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile.

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja.

„Novosti“ navode i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima.

Vojnici su tako, navode „Novosti“, stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*