Vozovi će dogodine kroz Srbiju ići 200 kilometara na sat

(Foto Tanjug)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o realizaciji projekta brze pruge u Srbiji, kao i nabavci vozova koji će moći da idu 200 km na sat i najavio da bi te vozove trebalo da imamo već do kraja sledeće godine.

„Pričali smo o nabavci vozova koji će ići 200 km na sat na našim prugama, prvoj fazi izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, a onda i dalje od Beograda do Niša na železničkom Koridoru 10”, rekao je Momorović nakon sastanka u Vladi Srbije.

„Uveren sam da ćemo u narednom periodu, koliko do kraja sledeće godine imati vozove koji idu 200 km na sat i da će naši građani osetiti benefite železničkog transporta”, kazao je Momirović Tanjugu.

Ministar je razgovarao sa ambasadorkom Kine o svim aktuelnim projektima u oblasti infrastrukture koji se realizuju u saradnji sa Kinom.

Povod sastanka je bio i to što je jutros nešto pre 10 sati završena rekonstrukcija levog koloseka pruge Zemun – Batajnica, u okviru projekta izgradnje pruge za velike brzine, na deonici Beograd Centar – Stara Pazova.

Rekonstruisani levi kolosek pruge Zemun – Batajnica dug je 10,6 kilometara.

Ambasadorka Čen Bo je rekla da je infrastruktura najznačajnija oblast saradnje dve zemlje i da je sa ministrom razmenila mišljenje o svim važnim projektima.

Bo je naglasila da je izgradnja brze pruge jedan od najznačajnijih projekata u okviru saradnje dve zemlje, ali i inicijative Pojas i put.

U okviru radova na rekonstrukciji deonice pruge Zemun – Batajnica, u železničkoj stanici Zemun rekonstruisana su i tri stanicna koloseka i izgrađena dva perona u dužini od po 400 metara, prenosi Tanjug.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*