Vreme toplije, moguća kiša

Фото: pixabay.com

NOVI SAD: Sunčani intervali i još toplije uz naoblačenje popodne sa mogućom kišom krajem dana. Vetar slab jugoistočni, popodne umeren. Pritisak oko normale. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna do 15 stepeni.

Foto: pixabay.com

VOJVODINA: Sunčani intervali i još toplije nego u subotu. Popodne nastupa naoblačenje, najpre na severu i zapadu Vojvodine gde se očekuje slaba kiša krajem dana. U noći između nedelje i ponedeljka je moguća kiša i u ostalim krajevima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan jugoistočni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura 0, a maksimalna 15 stepeni.

SRBIJA: Sunčani intervali i još toplije nego u subotu. Popodne nastupa naoblačenje na severu i jugozapadu Srbije gde se očekuje kiša krajem dana. U noći između nedelje i ponedeljka je moguća kiša i u ostalim krajevima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan jugoistočni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura -4, a maksimalna 17 stepeni.

NAREDNIH DANA: U noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak pre podne je moguća kiša i u ostalim krajevima. Kišna zona odlazi na istok i severoistok i popodne se očekuju sunčani periodi. U ponedeljak i utorak vrlo toplo za ovo doba godine uz novu prolaznu kišu u utorak popodne. Duvaće umeren južni vetar u ponedeljak, u utorak pojačan jugoistočni u pomoravlju i podunavlju. Od srede malo hladnije sa kišom u nižim predelima i snegom u planinama.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Usled očekivane biometeorološke situacije srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*