Vučević reagovao na optužbe Novakovića, pozvao nadležne da provere sve navode

Tanjug
NOVI SAD –

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković predao je danas novosadskom Višem javnom tužilaštvu dokumentaciju o, kako kaže, slučaju sumnjive kupovine zemljišta kod Zrenjaninske petlje. Reagovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pozvao nadležne da se svi ti navodi provere. Kako je rekao, iznošenjem takvih neistina Novaković vrši pritisak na tužilaštvo i pravosuđe.

Novaković je optužio gradonačelnika Miloša Vučevića da je 2015. i 2016. Grad otkupio poljoprivredno zemljište u Katastarskoj opštini Kać po ceni koja je viša od realne, a navodi i da iza firme od koje je zemljište otkupljeno, stoji Vučevićev savetnik.

„Ovo što sam ja dostavio, videli ste, potpuno je očito. I za nekoga ko ima mnogo manju pravnu kulturu, od one pravne kuture koje prebiva u policiji i tužilaštvu, da je ovo krivično delo, i ja očekujem od njih da reaguju“, rekao je Novaković.

Tanjug

Da institucije reaguju, očekuje i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji poziva nadležne organe da provere sve navode Borislava Novakovića. Takođe, Novakovićev, kako kaže, neuspeli performans ispred suda, vidi kao pritisak na tužilaštvo i pravosuđe, kojim bi da utiče na rad državnih organa i da unapred podiže optužnice i donosi presude.

„Kao što su slagali da će Promenada potonuti, kao što su slagali za Pupinovu palatu, za kosturnicu i spomenik jermenskoj porodici, kao što su slagali da će biti betoniran i limanski park, kao što su slagali još stotine i stotine stvari, bezočno. Kao što su slagali da uništavamo arhivu Kulturnog centra u Kineskoj četvrti, pa je ispalo da uopšte nema arhive Kulturnog centra u Kineskoj četvrti. Sve su slagali, pa tako lažu i ovo“, kaže Vučević.

A kada je o malverzcijama reč, Vučević kaže da Novosađani ne mogu da zaborave izgradnju Bulevara Evrope za vreme prethodne vlasti.

„Bora Novaković je Novosađanima ukrao 460 miliona dinara, bez kamate, ukrao nam 460 miliona dinara, dao pajtosu Borovici koji nije imao uslove da dobije tender. I čovek kaže, ja ne mogu da odgovaram, ja sam priznao prekršajno, pa to da li možeš da odgovaraš to ćeš da vidiš u sudu, on je priznao da je kriv, samo gleda da bude blaže kriv“, naveo je Vučević.

Na Novakovićeve navode o sumnjivoj kupovini zemljišta reagovao je i Gradski odbor SNS-a, rekavši da je reč o neuspeloj cirkuskoj predstavi i da gradonačelnika Vučevića i njegove saradnike optužuje bez ikakvih argumenata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*