Vučević: Sve dok je srpske crkve biće i nas

Јарослав Пап
NOVI SAD –

Srbi imaju jednu crkvu gde god da žive i dok je crkve i zvona biće i nas, poručio je potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je u intervjuu za Novosti rekao i da strašne poruke ovih nedelja stizu predsedniku Aleksandru Vučiću od crnogorskih vlastodržaca, a da narod jedino u njemu vidi zaštitnika.

Jaroslav Pap

„Verujem u njegovu mudrost i pragmaticnost i snaznu diplomatsku incijativu“, rekao je Vučević govoreći o teškoj situaciji u kojoj su se poslednjih nedelja nasli SPC, njen identitet i hramovi u Crnoj Gori.

Upitan da prokomentariše spekulacije da bi mogao da bude novi premijer kaže da je od takvih spekulacija prestao „da se brani“ i da je on vojnik partije koja će odrediti ko će biti premijer.

„Važno je šta kažu građani Srbije pa potom i stranka koja pobedi na izborima, a to će biti SNS“, kaže Vučević.
On dodaje da je raspisivanje izbora i određivanje datuma u nadleznosti predsednika Srbije i da će sve biti sprovedeno u zakonskom roku.

Na pitanje kako ocenjuje kolebanje dela opozicije u vezi sa izlaskom na izbore, kaže da nije reč o kolebanju beć o strahu.

„Pojurili bi oni na izbore da su sigurni da će dobaciti do tri odsto. Ovako valjda su svesni da bi se obrukali pa foliraju neki bojkot da ublaze totalni debakl“, smatra Vučević.

Kaže i da ne želi da se bavi „tim lopovima, kriminalcima narkomanima“ koji tuku novinrake, vređaju politčke protivnike, prete Vučiću i članovima njegove porodice.

„To moze samo ljudski šljam i drustveni talog. Sramota me sto se uopšte nazivaju političarima“, dodaje on.

Upitan koji su po njemu najznačajniji potezi predsednika Vučića „u prvom poluvremenu“ navodi da su to teške reforme i spasavanje Srbije od bankrota.

„To je bio rizičan potez i trebalo je biti maher pa iz te pozicije zabiti gol. Zato je predsednik Vučić poput Mesija. I kreator igre i vođa i golgeter“, ocenjuje Vučević.

Kada je reč o poslu gradonačelnika i na koje je poteze najponosniji kaže da je dovoljno pogledati Novi Sad danas i pre osam godina i navodi fabrike, Žeželjev most, Naučno-tehnolški park, titulu Omladinske prestonice…

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*