Vulin otvorio Policijsku ispostavu na Kopaoniku

KOPAONIK –

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području.

U okviru nove policijske ispostave smeštene i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Kopaonik.

vulin,, kopaonik

Izvor: MUP Srbije

Vulin je izrazio očekivanje da će dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Kopaonik biti najbezbednije turističko mesto u Evropi.

“Kao što smo 2021. godine Koridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu MUP-a, Kopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi“, rekao je Vulin.

Izrazio je uverenje da će nove prostorije Policijske ispostave, adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost, kao i da će se zahvaljujući pojačanim angažovanjem pripadnika policije svi meštani i turisti Kopaonika osećati bezbednije i sigurnije.

“Zahvaljujući ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, MUP ima prostora da poboljšava uslove rada i standard policije, ali i njihov radni prostor i radno okruženje“, rekao je Vulin nakon obilaska novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik.

Ponovio je da je, u skladu sa dogovorom MUP i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*