Vulin: Postoje određena saznanja, učinićemo sve da pronađemo nestalog Splićanina

BEOGRAD –

Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve da pronađe nestalog Splićanina Mateju Periša, poručio je danas ministar Aleksandar Vulin i naveo da postoje određena saznanja o nestanku 27-godišnjeg mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova porodica.

„Ako se potvrdi dobro i loše, prvo će porodica saznati šta god da je, a tek onda javnost. Nije to medijska senzacija“, rekao je Vulin za TV Pink i dodao da se neće odustati od potrage.

vulin,, vojska

Izvor: Ministarstvo untrašnjih poslova

On je ukazao, međutim, da je nestanak mladića kasno prijavljen, ali da su sve kamere proverene i da svi operativci rade svoj posao.

„Onog trenutka kada smo dobili prijavu, prepoznali smo koliko je to značajno, jedan mladi život je ugrožen“, istakao je Vulin.

Ministar je rekao da su operativci razgovarali sa mladićevim ocem Nenadom Perišem više puta, kao i sa njegovim prijateljima, konobarima, obezbeđenjem iz klubova, te da žandarmerija sa svojim roniocima istražuje teren.

Dodao je da se isključuje sukob unutar kluba i da ne želi ništa više od toga da govori.

Nestanak Splićanina Mateje Periša MUP-u je prijavio njegov prijatelj 31. decembra u 18 časova. Periš je došao u Beograd na doček Nove godine.

Protiv policajaca iz Priboja počeo disciplinski postupak

Ministar Vulin rekao je danas da MUP najoštrije osuđuje ponašanje policajaca iz Priboja koji su na neprimeren način slavili i naglasio da je protiv njih počeo disciplinski postupak.

Ministarstvo najoštrije osuđuje takvo ponašanje, bez obzira što je to bilo van službene dužnosti i uniforme, to za nas ništa ne menja, rekao je Vulin za TV Pink, insistirajući da su u Srbiji „svi građani ravnopravni“.

Disciplinski postupak je počeo protiv osoba na snimku, to MUP može i hoće i najoštrije osuđujemo ponašanje koje je izazvalo takvo uznemirenje, rekao je Vulin.

 

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*